Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij BVT
  

De kampioenen zijn bekend! Bij de dames was Lisanne Breeschoten zoals verwacht de sterkste en bij de heren was het ongekend spannend in de finale en wist Daniel Dol uiteindelijk op één pin de titel te veroveren.

winnaars2022

Helaas was de Dames finale niet volledig bezet. Slechts 8 dames deden mee aan het mooiste evenement van Bowling Vereniging Tilburg, dus iedereen was verzekerd van een finaleplaats. Toch waren er nog een tweetal afmeldingen, waardoor de Round Robin Finale met twee byes werd gespeeld. Lisanne was de sterkste met een gemiddelde van 217 in de finale. De tweede plaats was voor Manon Huslage en het brons was voor Jet Potters.

Bij de heren was er wel volop strijd, eerst in de halve finale waar 24 heren in vier games zouden uitmaken wie zich zou plaatsen voor de Round Robin. De hoge scores uit de voorronden beloofden spektakel en dat zou zeker volgen, vooral in de Round Robin. Uit de halve finale was het uiteindelijk André van Nifterik die zich als achtste wist te plaatsen met een gemiddelde van 216,5 over 10 games. André was de enige niet A-klasser in de finale, wat op zich al een mooie prestatie was. De top 4 leek het onderling uit te gaan vechten, het gat met de nummer 5 was immers 150 pins. Maar in een Round Robin is alles mogelijk en wat volgde was een spannende strijd waar iedereen van iedereen kon en zou winnen en verliezen. Uiteindelijk kwam het op de laatste game aan waar Bart van Beers en Daniël Dol het in een rechtstreeks duel zouden uitvechten. Bart won uiteindelijk de wedstrijd van Daniël met een game van 245 en ontving hiervoor ook nog eens 30 pins voor de winst maar de 229 van Daniël was net genoeg om Bart met één pin voor te blijven. Het werd nog extra spannend omdat Luc Jansen van de zevende plaats was opgeklommen en ook nog kans maakte op de titel na een 300-game in de voorlaatste game. Maar omdat Luc verloor van (daar is ie weer) André van Nifterik ging de 30 pins winstbonus aan zijn neus voorbij en moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen!