Vanuit de NVB is er inmiddels een petitie gestart om de overheid er van te overtuigen dat de bowlingcentra eerder open kunnen (en moeten) dan 1 september.

Inmiddels is de horeca weer (beperkt) open en mogens zelfs de sportscholen per 1 juli weer van start. Bowlingcentra hebben veel ruimte, waardoor er makkelijker aan de 1,5m richtlijn van het RIVM kan worden voldaan. Ook zijn er voldoende maatregelen getroffen om veilig open te kunnen. Toch is er voor de meeste bowlingcentra nog steeds geen duidelijkheid wanneer ze weer open mogen. De veiligheidsregio's houden vast aan het besluit om accommodaties van binnensporten pas op 1 september te openen. Nu is bowlen een sport, maar wordt deze toevallig gespeeld in een horecagelegenheid die voor een zeer belangrijk deel afhankelijk is van de recreatieve bowler.

Vandaar dat wij als sportbowlers deze actie dienen te steunen!

Zelf zullen we dus nog even moeten wachten met onze competities, wanneer en in welke vorm is nog niet bekend, maar de bowlingcentra moeten zo snel mogelijk open anders kunnen wij onze geliefde sport straks nergens meer beoefenen! Dus klik op onderstaande link en teken de petitie!

Teken de petitie!